EHS

Kansainvälisen työturvallisuuspäivän 2021 teemana turvallisuusjärjestelmät

”Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin” on vuoden 2021 kansainvälisen työturvallisuuspäivän teemana ajankohtainen elettyämme yli vuoden ajan maailmanlaajuisen pandemian kourissa.

Written by Vesa Lieho

”Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin” on vuoden 2021 kansainvälisen työturvallisuuspäivän teemana ajankohtainen elettyämme yli vuoden ajan maailmanlaajuisen pandemian kourissa.

Digitaaliset työkalut ennakoinnin ja valmistautumisen tukena

 

Työelämä on muuttunut monella tapaa - toisilla etätyöksi, toisilla epävarmuuden ja jatkuvien muutosten sietämiseksi. Digitaaliset ratkaisut ovat nousseet myös suureen arvoon osana joustavaa turvallisuuden hallintaa - niin ennakoinnin kuin reagoinnin näkökulmasta.

Opas: Työturvallisuusjohtamisen ABCD

Työtapaturmien kokonaismäärä korreloi pitkälti aina tehtyjen työtuntien eli todellisen työn riskin kanssa, joten Suomessakin on ennakolta uutisoitu tapahtuneen ennätyksellisen vähän työtapaturmia vuonna 2020. Toisaalta olisi hienoa ajatella, että työpaikoilla on onnistuttu ennaltaehkäisyssä ja kiinnitetty enemmän huomiota työturvallisuuteen samalla, kun epidemiaan liittyviä suunnitelmia ja toimenpiteitä on pitänyt toteuttaa.

Faktana voidaan kuitenkin todeta, että monelta työpaikalta on kuulunut viestiä perehdyttämisen haasteellisuudesta samoin kuin valvonnan ja turvallisen työn suunnittelun puutteellisuudesta.

Näihin on tarjota myös työkaluja niin haasteellisten ja kuin normaaliaikojen työturvallisuuden edistämiseksi.

Lue myös artikkelimme hyvän työturvallisuusohjelmiston ominaisuuksista >

EcoOnlinen digitaalinen oppimispalvelu Learning Manager ja EHS-turvallisuusjohtamisen työkalu EcoOnline EHS mahdollistavat paikasta ja ajasta riippumattoman työntekijöiden perehdyttämisen, valvonnan ja turvallisen työn edistämisen työkalut, joilla varmistaa riskien oikean tunnistamisen, tapaturmien ennalta ehkäisyn ja työntekijöiden suojelun - myös mobiilisti.

Uskomme, että siirtyminen manuaalisesta työturvallisuusjärjestelmästä joustavaan, digitaaliseen järjestelmään, varmistaa turvallisemman työpaikan kaikille.

 


Vinkki!

✔️ Katso maksuton webinaaritallenne työturvallisuuden mittareista johtamisen tukena. Lisätiedot ja rekisteröityminen tästä >


Kansainvälisen työturvallisuuspäivän viesti on selkeä:

Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin

 

Haastamme työpaikkoja panostamaan ennakointiin sijoittamalla moderneihin ja joustaviin, digitaalisiin turvallisuuden työkaluihin ja johtamisjärjestelmiin nyt ja tulevaisuudessa!

Haluatko kuulla lisää, kuinka voisimme olla apunasi turvallisuustyössäsi? Klikkaa alla olevaa kuvaa ja varaa etätapaaminen kanssamme, sinulle sopivaan ajankohtaan.

New call-to-action


Kirjoittaja Vesa Lieho

HSEQ Specialist | EcoOnline

Vesa on turvallisuustekniikan DI ja hän on työskennellyt yli 15 vuotta työturvallisuuden ja työkykyjohtamisen parissa eri yrityksissä mm. vakuutus- ja kiinteistöalalla. Hänen vahva kouluttaja- ja kehittäjätausta sekä useiden eri suomalaisten suuryritysten kanssa työskentely yhdistettynä vankkaan liiketoiminnalliseen ja riskienhallinnan näkemykseen auttaa asiakkaita eteenpäin omassa toiminnassaan. EcoOnlinella Vesa on työskennellyt vuodesta 2018 HSEQ-asiantuntijana ja sittemmin myös työsuojelupäällikkönä.

Lue seuraavaksi

| REACH
Kandidaattilistalle lisätty kahdeksan uutta nimikettä 8.7.2021

Euroopan kemikaalivirasto ECHA lisäsi 8.7.2021 kahdeksan uutta erityistä huolta aiheuttavaa SVHC-ainetta...

| REACH
EcoOnline invests in innovative safety technology

EcoOnline, a leading provider of EHSQ SaaS-solutions, invest in Protex AI, an Irish-based software company developing...

| REACH
Learning Manager työpaikan riskien ja tapaturmien vähentämiseksi

EcoOnlinen LMS oppimispalvelu Learning Manager on nyt saatavilla viidellä eri kielellä. Palvelu helpottaa organisaation...