Kansainvälisen työturvallisuuspäivän 2021 teemana turvallisuusjärjestelmät
EHS

Kansainvälisen työturvallisuuspäivän 2021 teemana turvallisuusjärjestelmät

”Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin” on vuoden 2021 kansainvälisen työturvallisuuspäivän teemana ajankohtainen elettyämme yli vuoden ajan maailmanlaajuisen pandemian kourissa.

”Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin” on vuoden 2021 kansainvälisen työturvallisuuspäivän teemana ajankohtainen elettyämme yli vuoden ajan maailmanlaajuisen pandemian kourissa.

Digitaaliset työkalut ennakoinnin ja valmistautumisen tukena

 

Työelämä on muuttunut monella tapaa - toisilla etätyöksi, toisilla epävarmuuden ja jatkuvien muutosten sietämiseksi. Digitaaliset ratkaisut ovat nousseet myös suureen arvoon osana joustavaa turvallisuuden hallintaa - niin ennakoinnin kuin reagoinnin näkökulmasta.

Opas: Työturvallisuusjohtamisen ABCD

Työtapaturmien kokonaismäärä korreloi pitkälti aina tehtyjen työtuntien eli todellisen työn riskin kanssa, joten Suomessakin on ennakolta uutisoitu tapahtuneen ennätyksellisen vähän työtapaturmia vuonna 2020. Toisaalta olisi hienoa ajatella, että työpaikoilla on onnistuttu ennaltaehkäisyssä ja kiinnitetty enemmän huomiota työturvallisuuteen samalla, kun epidemiaan liittyviä suunnitelmia ja toimenpiteitä on pitänyt toteuttaa.

Faktana voidaan kuitenkin todeta, että monelta työpaikalta on kuulunut viestiä perehdyttämisen haasteellisuudesta samoin kuin valvonnan ja turvallisen työn suunnittelun puutteellisuudesta.

Näihin on tarjota myös työkaluja niin haasteellisten ja kuin normaaliaikojen työturvallisuuden edistämiseksi.

Lue myös artikkelimme hyvän työturvallisuusohjelmiston ominaisuuksista >

EcoOnlinen digitaalinen oppimispalvelu Learning Manager ja EHS-turvallisuusjohtamisen työkalu EcoOnline EHS mahdollistavat paikasta ja ajasta riippumattoman työntekijöiden perehdyttämisen, valvonnan ja turvallisen työn edistämisen työkalut, joilla varmistaa riskien oikean tunnistamisen, tapaturmien ennalta ehkäisyn ja työntekijöiden suojelun - myös mobiilisti.

Uskomme, että siirtyminen manuaalisesta työturvallisuusjärjestelmästä joustavaan, digitaaliseen järjestelmään, varmistaa turvallisemman työpaikan kaikille.

 


Vinkki!

✔️ Katso maksuton webinaaritallenne työturvallisuuden mittareista johtamisen tukena. Lisätiedot ja rekisteröityminen tästä >


Kansainvälisen työturvallisuuspäivän viesti on selkeä:

Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin

 

Haastamme työpaikkoja panostamaan ennakointiin sijoittamalla moderneihin ja joustaviin, digitaalisiin turvallisuuden työkaluihin ja johtamisjärjestelmiin nyt ja tulevaisuudessa!

Haluatko kuulla lisää, kuinka voisimme olla apunasi turvallisuustyössäsi? Klikkaa alla olevaa kuvaa ja varaa etätapaaminen kanssamme, sinulle sopivaan ajankohtaan.

Työturvallisuuden asiantuntijamme ovat apunasi


Kirjoittaja Vesa Lieho

HSEQ Specialist | EcoOnline

Vesa on turvallisuustekniikan DI ja hän on työskennellyt yli 15 vuotta työturvallisuuden ja työkykyjohtamisen parissa eri yrityksissä mm. vakuutus- ja kiinteistöalalla. Hänen vahva kouluttaja- ja kehittäjätausta sekä useiden eri suomalaisten suuryritysten kanssa työskentely yhdistettynä vankkaan liiketoiminnalliseen ja riskienhallinnan näkemykseen auttaa asiakkaita eteenpäin omassa toiminnassaan. EcoOnlinella Vesa on työskennellyt vuodesta 2018 HSEQ-asiantuntijana ja sittemmin myös työsuojelupäällikkönä.

Lue seuraavaksi

| SVHC
EcoOnline on ostanut Alcumuksen ohjelmistopuolen

EcoOnline, johtava eurooppalainen työturvallisuuden ohjelmistopalveluyritys, on ostanut Iso-Britannialaisen Alcumuksen...

| SVHC
EcoOnline Leadership Update

Last week, Göran Lindö shared the news with the EcoOnline team that he will be stepping down as EcoOnline’s CEO after...

| SVHC
Kandidaattilistalle lisätty yksi uusi erityistä huolta aiheuttava aine

Euroopan kemikaalivirasto ECHA lisäsi N-(hydroksimetyyli)akryyliamidin (CAS 924-42-5) REACH-asetuksen lupamenettelyn...