EcoOnlinen sovellusten takana nuori lahjakas ohjelmistokehittäjä

Vain vuosi IT- ja tietojärjestelmäalan kandidaattityön valmistumisen jälkeen University of Southeastern Norwayssa, 25-vuotiaalle Bror Brurbergelle oli annettu vastuu mobiiliratkaisujen kehittämisestä Pohjoismaiden suurimmalle...

Kirjoittanut Sari Katainen

Vain vuosi IT- ja tietojärjestelmäalan kandidaattityön valmistumisen jälkeen University of Southeastern Norwayssa, 25-vuotiaalle Bror Brurbergelle oli annettu vastuu mobiiliratkaisujen kehittämisestä Pohjoismaiden suurimmalle työturvallisuus- ja kemikaaliturvallisuuden ohjelmistoyritykselle. Hän on ollut jo yrityksen kahden tärkeimmän sovellusjulkaisun takana.

EcoOnline työskentelee jatkuvasti parantaakseen asiakkaiden käyttökokemusta ja aiemmin tänä vuonna yritys kävi läpi totaalisen uudistuksen, johon liittyivät parannettu visuaalinen profiili, uudet tuotenimet ja parannettu käyttöliittymä. Osana tätä prosessia EcoOnlinen sovelluksia julkaistaan uusina versioina.

– Normaalisti tehdään vain pieniä muutoksia sovelluksen koodiin, mutta tällä kerralla olemme käyttäneet kaikkiin EcoOnlinen sovelluksiin uutta teknologiaa. Nyt kun kaikki sovellukset jakavat saman käyttöliittymän, olemme toteuttaneet paremman suorituskyvyn kaikille mobiililaitteille, vähemmän toimintahäiriöiden lähteitä ja kyvyn säilyttää suurempia määriä dataa offline-tilassa, kertoo ohjelmistokehittäjä sovellusten takana, Bror Brurberg.

Lue lisää kemikaalien hallinnasta ja käyttöturvallisuustiedotteista puhelimessasi.

Lue lisää altistumisrekisterisovelluksesta.

 

Testattu 120 000 tuotteella

 

Työpaikalla olevat kemikaalit edustavat merkittävää riskitekijää ja yritysten täytyy noudattaa lainsäädäntöä kokonaisvaltaisesti. Monilla EcoOnlinen asiakkaista on kymmeniä tuhansia tuotteita rekisteröitynä heidän Chemical Managerin kemikaaliluetteloon, kaikki yhdistettynä käyttöturvallisuustiedotteen tietoihin. Tämä on sellaista tietoa, joka pitäisi saada ladattua nopeasti mobiililaitteelle ja näytettyä erittäin rajoitetulla alueella verrattuna tietokoneen näyttöön.

– Yksi suurimmista haasteista EcoOnlinen ratkaisuille tehtävistä sovellusversioista on, kuinka saada täytetyksi sekä säätelevät vaatimukset sekä, tietenkin, asiakkaiden tarpeet nopeasta tietoyhteydestä. Päivitetyissä sovelluksissamme olemme onnistuneet näissä molemmissa, sanoo Brurberg.

Kestääkseen isoja määriä dataa heikolla verkkoyhteydellä ja vanhemmilla mobiililaitteilla, ratkaisuna oli rakentaa sovellukset Googlen uuteen työkaluun, Flutteriin.

– Flutterin teknologia antaa minulle paremman hallinnan. Vähempien toimintahäiriöiden lähteiden lisäksi pystyn löytämään ja korjaamaan kyseisiä häiriöitä nopeammin ja helpommin.

 

Kemikaalien hallintaa Spotifyn tapaan

 

Käytetyn teknologian ollessa niin uutta, nuoren ohjelmistokehittäjän on pitänyt selvittää paljon asioita itse. Koko kehitysprojektin ajan hän on ollut huolehtivainen asiakkaiden näkymästä:

– Mobiilissa on erittäin pieni alue navigointiin, ja yleensä siihen käytetään peukaloa. EcoOnlinen web-versio on erittäin monitahoinen, joten on ollut vaikeaa tehdä kustomointeja, mitkä sopivat navigoitavaksi peukalolla, mutta eivät vaikuta käyttöliittymään negatiivisesti. Olen saanut inspiraatiota Spotifysta ja Netflixista, kuinka he esittävät tiedot helposti ja käytännöllisessä muodossa.

 

Kuten legopalikat

 

EcoOnline kasvaa nopeasti ja Brurbergille on ollut tärkeää kehittää sovelluksia enemmän modulaarisiksi, jotta on helppoa kehittää ja rakentaa uusia sovelluksia perustuen samaan logiikkaan. Tämä tapa on jo tehnyt EcoOnlinen ohjelmistokehittäjien elämästä helpompaa:

– Teen yhteistyötä meidän Irlannin ohjelmistokehitysosaston kanssa, jolla on oma, myös Flutteriin rakennettu sovelluksensa. Koska minä olen kehittänyt meidän sovelluspaketit kuin legopalikkoina, me voimme esimerkiksi käyttää samaa kielijärjestelmää, päättää Brurberg.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää sovellusten kehittämisestä ja koodauksesta, voit lukea aiheesta lisää Bror Brundbergin blogista.


Kirjoittaja Sari Katainen

Country Marketing Manager | EcoOnline

Lue seuraavaksi

| Kemikaaliturvallisuus
EcoOnline invests in innovative safety technology

EcoOnline, a leading provider of EHSQ SaaS-solutions, invest in Protex AI, an Irish-based software company developing...

| Kemikaaliturvallisuus
Kansainvälisen työturvallisuuspäivän 2021 teemana turvallisuusjärjestelmät

”Ennakoi, valmistaudu ja reagoi – panosta joustaviin turvallisuusjärjestelmiin” on vuoden 2021 kansainvälisen...

| Kemikaaliturvallisuus
Learning Manager työpaikan riskien ja tapaturmien vähentämiseksi

EcoOnlinen LMS oppimispalvelu Learning Manager on nyt saatavilla viidellä eri kielellä. Palvelu helpottaa organisaation...