EcoOnline osti irlantilaisen Engage EHS:n

EcoOnline osti irlantilaisen Engage EHS:n

Julkaistu tammikuuta 26, 2021

Lukuaika 3 min

EcoOnline laajentaa ja vahvistaa monipuolisia ja helppokäyttöisiä työturvallisuuteen ja -terveyteen liittyviä SaaS-ratkaisujaan ostamalla irlantilaisen Engage EHS:n, joka tarjoaa innovatiivisia ja helppokäyttöisiä ohjelmistoja.

Vuonna 2000 perustettu EcoOnline on laajentunut vakiintuneeksi nimeksi kemikaalienhallintaohjelmistojen saralla Pohjoismaissa ja toimittanut kattavia EHS-ratkaisuja myös Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille. EcoOnline on johtavassa asemassa kaikissa Pohjoismaissa sekä Isossa-Britanniassa ja Irlannissa, tarjoten ratkaisujaan yli 6500 asiakkaalle 86 toimialalla.

Engage EHS:n hankinnan myötä EcoOnline turvaa kasvun toivottamalla tervetulleeksi yli 150 asiakasta ja 30 ammattitaitoista työntekijää, jotka jakavat EcoOnlinen vision auttaa kaikkia toimialoja ja kaikenkokoisia yrityksiä luomaan turvallisempia, kestävämpiä ja tehokkaampia työpaikkoja.

“Olemme tunteneet Engage EHS:n taustalla vaikuttavan tiimin jo kauan ja huomanneet, että olemme hyvä pari sekä kulttuurin että yhteisen näkemyksen suhteen yrityksestämme, asiakkaistamme ja tuotteestamme. Engage EHS:n tiimi ja tuotetieto ovat tärkeitä, kun palvelemme edelleen kaikkia asiakkaitamme ja kehitämme johtavaa EHS-alustaa”, sanoo Göran Lindö, EcoOnlinen toimitusjohtaja.

Göran Lindö_2

Göran Lindö, toimitusjohtaja, EcoOnline

Dublinin pääkonttorilla toimiva Engage EHS tarjoaa useassa maassa toimivan pilvipohjaisen alustansa yli 150 yritykselle ja se tunnetaan yksinkertaisuudesta ja helppokäyttöisyydestä, keskittyen voimakkaasti työntekijöiden sitouttamiseen työturvallisuuden ja terveyden parantamiseksi työpaikoilla.

Darragh Geoghegan, Engage EHS:n toimitusjohtaja uskoo, että kulttuurinen sopivuus ja yhteinen näkemys siitä, miten työturvallisuuden kehittäminen useammalla työpaikalla, johtaa parempiin tuotteisiin ja palveluihin kaikille asiakkaille.

“Olemme erittäin innoissamme asiakkaidemme ja Engagen tiimin puolesta yhdistäessämme voimat EcoOnlinen kanssa. Tavoitteenamme Engage EHS:n suhteen oli alusta alkaen toimittaa teknologiatyökaluja, jotka auttavat asiakkaitamme hallitsemaan työturvallisuutta ja sitouttamaan työntekijät turvallisuuteen. Olemme oppineet tuntemaan EcoOnlinen sekä yrityksenä että johtoryhmätasolla, tiedämme, että sovimme kulttuurin suhteen yhteen loistavasti. Uskomme todella, että osana EcoOnlinea voimme tarjota enemmän arvoa ja mahdollisuuksia kaikille asiakkaillemme, nykyisille ja tuleville”, Geoghegan sanoo.

 

Darragh Geoghegan_Engage EHS_cropped

Darragh Geoghegan, toimitusjohtaja, Engage EHS

Strategisesti tärkeä sijoitus

 

Covid-19 -pandemian aikana EcoOnlinen myynti on ollut kaikkien aikojen suurinta, koska työturvallisuuden merkitykseen on kiinnitetty enemmän huomiota. Uusia EHS-teknologioita on otettu markkinoilla käyttöön nopeammin ja luokkansa parhaiden digitaalisten EHS-tuotteiden ja -palveluiden jatkuvan kehittämisen varmistamiseksi, EcoOnline keskittyy lisäämään intohimoisia ja osaavia työntekijöitä tiimiinsä.

“Engage EHS:n hankinta on tärkeä askel EcoOnlinelle tiimi-, tuote- ja asiakassalkkujen vahvistamiseksi. Olen tavannut Engage EHS:n tiimin ja tiedän, että he tuovat paljon arvoa EcoOnline-konsernille. Olemme vaikuttuneita siitä, mitä he ovat tehneet tuotteillaan parin viime vuoden aikana ja kuinka korkealle heitä arvostetaan asiakkaiden keskuudessa. Olemme iloisia siitä, että yhdistämme nyt voimamme”, sanoo Christian Melby, tietohallintojohtaja ja Summa Equityn osakas.

Vuoden 2018 alusta lähtien EcoOnline on kasvanut nopeasti kolminkertaistamalla sekä työntekijöiden määrän että vuotuisen toistuvan tulopohjansa. Tukeakseen EcoOnlinen matkaa johtavaksi EHS- ja kemikaalihallintaohjelmistojen toimittajaksi Euroopassa ja Yhdysvalloissa, EcoOnline sai uutta pääomaa Summa Equity Fund II:lta ja Goldman Sachs Merchant Banking Division -yrityspankilta huhtikuussa 2020. Engage EHS on toinen yritysosto sen jälkeen, kun Goldman Sachs Merchant Banking Division -yrityspankki liittyi omistajatiimiin.

“Olemme innoissamme siitä, että EcoOnline vahvistaa entisestään asemaansa Ison-Britannian ja Irlannin tärkeimmillä markkinoilla sekä tuo mukanaan lahjakkaan tiiminsä ostamalla Engage EHS:n. Odotamme innolla EcoOnlinen tukemista seuraavassa kasvuvaiheessa”, sanoo Goldman Sachs Merchant Banking Division -yrityspankin Michael Bruun.

 

Lisätiedot ja haastattelut

 

Göran Lindö, toimitusjohtaja, EcoOnline: +47 45 20 06 60, goran.lindo@ecoonline.com

Darragh Geoghegan, toimitusjohtaja, Engage EHS: +353 (86) 859 2993, dgeoghegan@engage-ehs.com

Christian Melby, osakas, Summa Equity: +47 95 81 32 77, christian.melby@summaequity.com

Joseph Stein, mediasuhteista vastaava, Goldman Sachs: +44 207 774 4080

 

Tietoja yrityksistä

 

EcoOnline

EcoOnline on IT-yritys, joka kehittää työ- ja kemikaaliturvallisuuden ohjelmistoja, jotta työpaikkojen turvallisuus sekä kemikaalien hallinta ja dokumentointi olisivat mahdollisimman käyttäjäystävällisiä ja kustannustehokkaita. Yhtiö perustettiin vuonna 2000 ja sillä on tällä hetkellä yli 6 500 asiakasta ja 300 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa.

www.ecoonline.fi

 

Engage EHS

Darragh Geoghegan, Billy O’Brien ja Colm Geoghegan perustivat Engage EHS:n vuonna 2008. Heillä on merkittävä terveys- ja turvallisuustausta, ja he perustivat Engage EHS:n tarkoituksena tehostaa turvallisuutta ja tuoda se helpommin työntekijöiden saataville. Nykyään heillä on 3 toimipistettä; Dublinissa, Lontoossa ja Madridissa.

www.effective-software.com

 

Summa Equity

Summa Equity on temaattinen sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pohjoismaiseen toimintaan ja jonka hallinnassa on yli 1,1 miljardia euroa. Summa Equity perustettiin vuonna 2016 ja se sijoittaa yrityksiin, joita positiivisesti ohjaa megapiirteet resurssien niukkuuden, väestörakenteen muutoksen ja teknologiaintensiivisten yritysten aloilla. Summa Equity on yksi ensimmäisistä pääomasijoitusyhtiöistä, joka sitoutui YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja sijoitukset ovat linjassa niiden kanssa.

www.summaequity.com

 

Goldman Sachs Merchant Banking Division

Vuonna 1869 perustettu Goldman Sachs Group, Inc. on johtava maailmanlaajuinen sijoituspankki-, arvopaperi- ja sijoitushallintoyritys. Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD) on ensisijainen keskus yrityksen pitkäaikaiselle pääasialliselle sijoitustoiminnalle. MBD on yksi johtavista yksityisistä pääomasijoittajista maailmassa. Sijoituksia tehdään pääomasijoituksiin, infrastruktuuriin, yksityiseen velkaan, kasvupääomaan ja kiinteistöihin.

www.goldmansachs.com

 

Työturvallisuuden asiantuntijamme ovat apunasi


Kirjoittaja Sari Katainen

Country Marketing Manager | EcoOnline

Lue seuraavaksi

| REACH
EcoOnline lanseeraa uuden ohjelmiston kestävyysraportointiin

LONTOO, ISO-BRITANNIA – 5. maaliskuuta 2024 – EcoOnline, johtava ihmisiä ja planeettaa suojelevien SaaS-ohjelmistojen...

| REACH
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| REACH
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...