EcoOnline löysi Isosta-Britanniasta täydellisen kumppanin lisäkasvun vauhdittamiseen

EcoOnline löysi Isosta-Britanniasta täydellisen kumppanin lisäkasvun vauhdittamiseen

Julkaistu heinäkuuta 29, 2020

Lukuaika 3 min

EcoOnline laajentaa ja vahvistaa monipuolisia ja helppokäyttöisiä terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä SaaS-ratkaisujaan hankkimalla omistukseensa Airswebin - ensiluokkaisten ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelmistojen johtavan toimittajan suurille yritysasiakkaille. Yhdessä EcoOnline ja Airsweb muodostavat alan johtavan SaaS-toimittajan kaikenkokoisille yrityksille.

Airsweb toimii Isosta-Britanniasta käsin. Yrityksen pilvipohjainen alusta AVA toimii useassa maassa, ja se on nopea ottaa käyttöön sekä tunnettu yksinkertaisuudestaan, räätälöitävyydestään ja helppokäyttöisyydestään. Airswebillä on yli 90 isoa yritysasiakasta ja maailmanlaajuisesti 500 000 käyttäjää.

EcoOnline on johtava ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa kemikaalien ja työturvallisuuden hallintaa PK-yrityksille ja isoille asiakassegmenteille, ja Airsweb puolestaan vahva toimija terveys- ja turvallisuusalan hallintaratkaisuissa yritysasiakaspuolella. Airsweb vahvistaa entisestään merkittävästi EcoOnlinen asemaa Isossa-Britanniassa. EcoOnlinen toimitusjohtaja Göran Lindö on vakuuttunut siitä, että nämä kaksi yhtiötä muodostavat täydellisen parin:

“Olemme seuranneet Airswebiä jo jonkin aikaa ja meihin on tehnyt suuren vaikutuksen heidän kasvunsa sekä se, kuinka he ovat onnistuneet hankkimaan asiakkaita ilman ulkopuolista pääomaa jopa Covid-19-pandemian aikana. Lisäksi Airswebin tekninen osaaminen ja alusta ovat huippuluokkaa. Kun yhdistämme voimamme Airswebin kanssa, EcoOnline pystyy vahvistamaan tarjontaansa yritysasiakkaille ja nousemaan Ison-Britannian johtavien toimittajien joukkoon. Meillä on myös tismalleen sama visio siitä, kuinka haluamme tehdä jokaisesta työpaikasta turvallisemman, terveellisemmän ja kestävän kehityksen periaatteita noudattavan hyödyntämällä helppokäyttöisiä ja joustavia SaaS-työkaluja”, sanoo Lindö.

 

190306_Eco_T_6751Göran Lindö, toimitusjohtaja, EcoOnline

 

Airswebin toimitusjohtaja Mark Swithenbank uskoo, että yrityksiä yhdistävä toimintakulttuuri ja toisiaan täydentävät tuotesarjat onnistuvat hyödyttämään kaikkia asiakkaita:

“Airsweb liittyy EcoOnlineen oikein mielellään. EcoOnline on nopeasti kasvava ja vahvataustainen ohjelmistotoimittaja, joka jakaa näkemyksemme innovatiivisten ohjelmistoratkaisujen kehittämisestä. Yhdessä meidän ohjelmisto-osaamisemme ja kokemuksemme vahvistavat tuotetarjontaamme välittömästi ja parantavat mahdollisuuksiamme kehittää uusia ratkaisuja. Olemme innoissamme pääsystä mukaan EcoOnlinen visiota toteuttavaan tiimiin”, Mark Swithenbank sanoo.

 

Mark-SwithenbankMark Swithenbank, toimitusjohtaja, Airsweb

 

Muutosten tuulet ohjelmistomarkkinoilla

 

Yhä useammat yritykset ymmärtävät kestävän turvallisuuskulttuurin arvon pyrkiessään luomaan turvallisempia ja tehokkaampia työpaikkoja – niin koko yrityksen näkökulmasta kuin työntekijöiden ja ympäristön kannalta. Terveys-, turvallisuus-, ympäristö- ja laatuasioihin keskittyvät ohjelmistot (engl. Health, Safety, Environment, Quality (HSEQ)) edesauttavat tätä prosessia tarjoamalla työkalut työturvallisuuden parhaiden käytäntöjen suunnitteluun, hallintaan ja käyttöönottoon.

Näiden noudattamatta jättäminen altistaa yritykset huonolle maineelle, taloudellisille rangaistuksille ja yritysten johtajat rikossyytteille. Riskien tiedostamisesta huolimatta määräysten noudattaminen on monille yrityksille vaikeaa ja kallista. Terveyteen ja ympäristöön liittyvien vastuiden ennakoivan ja kokonaisvaltaisen hallinnoinnin tarve kasvaa työpaikoilla jatkuvasti. Paras ratkaisu olisi yksi alusta, joka mahdollistaa kaikkien HSEQ-prosessien saumattoman hallinnoinnin ja vapauttaa usean, keskenään yhteensopimattoman järjestelmän välillä tasapainottelusta.

Riippumaton tutkimuslaitos Verdantix teki maailmanlaajuisen selvityksen vuonna 2019, jossa 78 prosenttia 403 vastaajasta kertoi, että keskenään yhteensopimattomat IT-järjestelmät eri yksiköiden ja toimipisteiden välillä muodostivat merkittävän haasteen HSEQ-asioiden hoitamiselle.

 

Yritys, joka kestää myös tulevaisuudessa

 

Vuonna 2017 Summa Equityn pääomasijoitukset johtivat useisiin muihinkin yrityskauppoihin, jotka toivat EcoOnlinelle vahvemman jalansijan ja laajemman tuotetarjonnan. Helmikuussa 2020 EcoOnline onnistui saamaan uutta pääomaa Summa Equityn Fund II ja Goldman Sachsin yrityspankkitoimintaosaston rahoituskierroksella, mikä mahdollistaa lisäpanostuksen tuotteisiin ja kasvuun.

“Goldman Sachsin yrityspankkitoimintaosaston ja Summa Equityn Fund II -rahoitustoiminnan tausta-ajatuksena oli tukea EcoOnlinea sen matkalla Euroopan johtavaksi HSEQ- ja kemikaalien hallinnan ohjelmistotoimittajaksi. Airswebin hankinta on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta. Olemme tunteneet Airswebin johtohenkilöt ja perustajat jo jonkin aikaa, ja heidän tuotteensa ja kykynsä ovat tehneet meihin vaikutuksen. Olemme iloisia voidessamme ryhtyä heidän kanssaan yhteistyöhön”, kertoo Christian Melby, Summa Equityn sijoitusjohtaja ja osakas.

“Meistä on hienoa nähdä, kuinka EcoOnline jatkaa johtavien HSEQ- ja kemikaalien hallinnan ohjelmistojensa kehittämistä yhdistäen siihen Airswebin huipputason ohjelmistoratkaisun HSEQn, riskien ja vaatimustenmukaisuuden aloilta. Odotamme innolla sitä, että saamme jatkaa EcoOnlinen tukemista sen seuraavassa kasvun vaiheessa”, sanoo Michael Bruun Goldman Sachsin yrityspankkitoimintaosastolta.

Yrityskauppa on myös linjassa yhden EcoOnlinen perusperiaatteista kanssa: sitoutua keskittyneesti kaikessa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. EcoOnline edistää terveyttä ja hyvinvointia (tavoite 3) mahdollistamalla turvallisemman työpaikan kemikaalien ja tapausten hallinnan ja käsittelyn kautta. Kemikaalien oikeanlainen käsittely myös vähentää vaarallisten päästöjen haitallista vaikutusta ympäristölle (tavoite 12).

 

Lisätiedot ja haastattelut

 

Göran Lindö, toimitusjohtaja, EcoOnline: +47 45 20 06 60, goran.lindo@ecoonline.com

Mark Swithenbank, toimitusjohtaja, Airsweb: +44 (0)151 289 6811, Mark.Swithenbank@airsweb.com

Christian Melby, osakas, Summa Equity: +47 95 81 32 77, christian.melby@summaequity.com

Joseph Stein, mediasuhteista vastaava, Goldman Sachs: +44 207 774 4080

 

Tietoja yrityksistä

 

EcoOnline

EcoOnline on IT-yritys, joka kehittää työ- ja kemikaaliturvallisuuden ohjelmistoja, jotta työpaikkojen turvallisuus sekä kemikaalien hallinta ja dokumentointi olisivat mahdollisimman käyttäjäystävällisiä ja kustannustehokkaita. Yhtiö perustettiin vuonna 2000 ja sillä on tällä hetkellä yli 6 000 asiakasta ja 200 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa.

www.ecoonline.com/fi/

 

Airsweb

Airsweb on johtava EHS (ympäristö, terveys ja turvallisuus) -ohjelmistoratkaisujen toimittaja, joka keskittyy auttamaan asiakkaita ympäri maailmaa hallitsemaan riskejä, maksimoimaan vaatimustenmukaisuus ja kehittämään kestävällä tavalla. Airswebilla on nyt yli 90 asiakasta yli 123 maassa. Airswebin ohjelmistoratkaisuilla on yli 500 000 käyttäjää.

www.airsweb.com

 

Summa Equity

Summa Equity on temaattinen sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pohjoismaiseen toimintaan ja jonka hallinnassa on yli 1,1 miljardia euroa. Summa Equity perustettiin vuonna 2016 ja se sijoittaa yrityksiin, joita positiivisesti ohjaa megapiirteet resurssien niukkuuden, väestörakenteen muutoksen ja teknologiaintensiivisten yritysten aloilla. Summa Equity on yksi ensimmäisistä pääomasijoitusyhtiöistä, joka sitoutui YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja sijoitukset ovat linjassa niiden kanssa.

www.summaequity.com

 

Goldman Sachs Merchant Banking Division

Vuonna 1869 perustettu Goldman Sachs Group, Inc. on johtava maailmanlaajuinen sijoituspankki-, arvopaperi- ja sijoitushallintoyritys. Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD) on ensisijainen keskus yrityksen pitkäaikaiselle pääasialliselle sijoitustoiminnalle. MBD on yksi johtavista yksityisistä pääomasijoittajista maailmassa. Sijoituksia tehdään pääomasijoituksiin, infrastruktuuriin, yksityiseen velkaan, kasvupääomaan ja kiinteistöihin.

www.goldmansachs.com

 

Työ- ja kemikaaliturvallisuuden asiantuntijat ovat apunasi


Kirjoittaja Sari Katainen

Country Marketing Manager | EcoOnline

Lue seuraavaksi

| REACH
EcoOnline lanseeraa uuden ohjelmiston kestävyysraportointiin

LONTOO, ISO-BRITANNIA – 5. maaliskuuta 2024 – EcoOnline, johtava ihmisiä ja planeettaa suojelevien SaaS-ohjelmistojen...

| REACH
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| REACH
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...