UFI-tunniste & PCN-ilmoitus | EcoOnline

UFI-tunniste & PCN-ilmoitus

Miksi käyttää kahta järjestelmää, kun voit tehdä kaiken helposti EcoOnlinen tuotteilla!

ALMEGO®:ssa voit luoda UFI-tunnisteet (Unique Formula Identifier) ja tehdä myrkytystietokeskusilmoitukset (poison centres notification, PCN) suoraan ECHA:n tietokantaan. Et tarvitse PCN-ilmoitusten tekoon enää muita järjestelmiä.

UFI & PCN Hero Image

Tee helposti UFI-tunnisteet ja PCN-ilmoitukset

EcoOnlinen UFI-rajapinta kommunikoi suoraan ECHA:n API:n kanssa, joten voit tehdä, muokata ja päivittää UFI-tunnisteita ja PCN-ilmoituksia eli tehdä kaikki myrkytystietokeskusilmoituksiin liittyvät työt suoraan EcoOnlinen järjestelmästä.

Suoran yhteyden ansiosta voit saada myös palautetta ilmoituksestasi suoraan ECHA:lta ja parannella sitä, kunnes ilmoitus on hyväksytty.

UFI-tunnisteet ja PCN-ilmoitusten toimittaminen vaativat kemikaalien valmistajilta tällä hetkellä paljon työtä Euroopassa. Nyt voit välttää kaksinkertaisen työn tekemällä kaiken EcoOnlinen järjestelmässä!

Aineiston toimittamiseen ECHA:n omien järjestelmien kautta käytetyn ajan kerrotaan olevan tunteja. EcoOnlinen avulla voit luoda ja lähettää ilmoituksen muutamassa minuutissa.

"ALMEGO®-järjestelmä antoi meille helpon tavan tuottaa käyttöturvallisuustiedotteita eri kauppanimillä ja monilla eri kielillä." 

Usein kysyttyä UFI-tunnisteesta

Mikä on UFI?

UFI-tunniste on seoskohtainen 16-merkkinen numero/kirjainkoodi eli yksilöllinen koostumustunniste, joka täytyy merkitä terveydelle tai fysikaalisesti vaarallisen seoksen etikettiin EU:ssa.

UFI-tunnisteen lisäksi tuotteista täytyy ilmoittaa kansallisille myrkytystietokeskuksille tiettyjä tietoja, kuten kauppanimi, koostumus, vaaraluokitus, väri, pakkaustiedot, tuoteluokka ja tiedot myrkyllisyydestä.

Myrkytystapauksessa myrkytystietokeskus voi yksiselitteisesti yhdistää UFI-tunnisteella merkityn seoksen potilaan hoitamista varten tarvittaviin tietoihin.

Miten UFI-tunnistetta käytetään?

UFI-tunnistetta ja muita PCN-ilmoituksessa annettuja tietoja käytetään ensisijaisesti myrkytystietokeskuksissa hätätilanteessa. Kun kemikaalin UFI-tunniste ja kauppanimi kerrotaan myrkytystietokeskukselle, myrkytystietokeskus voi tunnistaa tarkasti tapaukseen liittyvän tuotteen vaaralliset ominaisuudet.

Mitä tarvitsen UFI-tunnisteen luomiseen?

Jos haluat luoda UFI-tunnisteen, tarvitset yrityksesi ALV-numeron ja seoskohtaisen koostumusnumeron.

Todennäköisesti organisaatiosi käyttää jo sisäisiä koostumusnumeroita. Jos ne ovat vain numeerisia - välillä 0 ja 268 435 255 - voit käyttää niitä suoraan UFI-generaattorissa. Muissa tapauksissa, esimerkiksi jos koostumusnumerot ovat aakkosnumeerisia tai sisältävät muita merkkejä, sinun on ensin määritettävä uudet numeeriset koostumusnumerot seoksillesi.

On tärkeää, että et käytä samaa koostumusnumeroa samalla ALV-numerolla eri seoksille.

Milloin UFI-tunniste pitää olla?

UFI-tunnisteen käytöstä säädetään CLP-asetuksessa. UFI-tunniste on oltava PCN-ilmoituksessa ja se on lisättävä pakkauksiin 1.1.2021 alkaen kuluttaja- ja ammattikäyttöön tarkoitetuille seoksille ja 1.1.2024 alkaen teollisuuskäyttöön tarkoitetuille seoksille. Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen seosten UFI-tunnisteet voidaan vaihtoehtoisesti merkitä käyttöturvallisuustiedotteisiin.

Siirtymäaikaa UFI-tunnisteiden käyttöönottoon on 1.1.2025 saakka, jos ilmoitus on tehty Suomessa kansalliseen kemikaalituoterekisteriin ennen em. soveltamisajankohtia. PCN-ilmoitus tulee tehdä jokaiseen jäsenvaltioon, jossa aiot saattaa tuotteen markkinoille.

UFI-tunniste on merkittävä tuotteen varoitusetikettiin (tai tarvittaessa KTT:hen) samaan aikaan PCN-ilmoituksen toimittamisen kanssa. Näin varmistetaan, että seoksen tiedot ovat aina saatavilla hätätapauksissa.

Hero-SDS_English
Uuden sukupolven ratkaisu KTT:iden laadintaan

Ohjelmisto käyttöturvallisuustiedotteiden laadintaan

EcoOnlinen ALMEGO® -tuote muuttaa käsityksesi käyttöturvallisuustiedotteiden (KTT) laadinnasta. Tuotteen ylivoimaisuuden takana ovat keskittyminen nimenomaan laatijoiden työn helpottamiseen ja yli vuosikymmenen tuotekehitys.
Jo 25+ vuoden kokemuksella

10.000+ asiakasta ympäri maailman luottaa palveluihimme

Palvelujamme käytetään jo 90 eri toimialalla. Siksi olemme kehittäneet ohjelmistoja, joita voi räätälöidä vastaamaan myös teidän organisaationne tarpeita. Tutustu asiakkaidemme tarinoihin. Lue asiakkaidemme mietteitä

Koe uuden sukupolven ratkaisu KTT:iden laadintaan

Varaa maksuton esittely asiantuntijamme kanssa, ja koe uuden aikakauden KTT-laadintaohjelmiston hyödyt.

Varaa esittely
Hannah-Hero-920x1200

Hannah Daly

Account Manager, EcoOnline Ireland

Ota yhteyttä ALMEGO® 

New-Icon_Support
PUHELINMYYNTI

+45 72 40 16 22

Aukioloajat:
8:30-15:30

New-Icon_Mail
SÄHKÖPOSTIMYYNTI

info.almego@ecoonline.com

New-Icon_Support
CHAT TUKI

ALMEGO®-ohjelmiston sisällä

New-Icon_Mail
SÄHKÖPOSTITUKI

support.almego@ecoonline.com