Vain yksi vuosi IT- ja tietojärjestelmäalan kandidaattityön valmistumisen jälkeen University of Southeastern Norwaylla, 25-vuotiaalle Bror Brurbergelle oli annettu vastuu mobiiliratkaisujen kehittämisestä Pohjoismaiden suurimmalle HSE- ja kemikaalidokumentoinnin yritykselle. Hän on ollut jo yrityksen kahden tärkeimmän sovellusjulkaisun takana.

Takaisin
Published
18/10/2019

EcoOnline työskentelee jatkuvasti parantaakseen asiakkaiden käyttökokemusta ja aiemmin tänä vuonna yritys kävi läpi totaalisen uudistuksen, johon liittyivät parannettu visuaalinen profiili, uudet tuotenimet ja parannettu käyttöliittymä. Osana tätä prosessia EcoOnlinen sovelluksia julkaistaan uusina versioina.

– Normaalisti tehdään vain pieniä muutoksia sovelluksen koodiin, mutta tällä kerralla olemme käyttäneet kaikkiin EcoOnlinen sovelluksiin uutta teknologiaa. Nyt kun kaikki sovellukset jakavat saman käyttöliittymän, olemme toteuttaneet paremman suorituskyvyn kaikille mobiililaitteille, vähemmän toimintahäiriöiden lähteitä ja kyvyn säilyttää suurempia määriä dataa offline-tilassa, kertoo ohjelmistokehittäjä sovellusten takana, Bror Brurberg.

Lue lisää kemikaalien hallinta ja käyttöturvallisuustiedotteet puhelimessasi.

Lue lisää altistumisrekisterisovelluksesta.

Testattu 120 000 tuotteella

Työpaikalla olevat kemikaalit edustavat merkittävää riskitekijää ja yritysten täytyy noudattaa kokonaisvaltaista säätelevää viitekehystä. Monilla EcoOnlinen asiakkaista on kymmeniä tuhansia tuotteita rekisteröitynä heidän Chemical Managerin kemikaaliluetteloon, kaikki yhdistettynä käyttöturvallisuustiedotteen tietoihin. Tämä on sellaista tietoa, joka pitäisi saada ladattua nopeasti mobiililaitteelle ja näytettyä erittäin rajoitetulla alueella verrattuna tietokoneen näyttöön.

– Yksi suurimmista haasteista EcoOnlinen ratkaisuille tehtävistä sovellusversioista on, kuinka saada täytetyksi sekä säätelevät vaatimukset sekä, tietenkin, asiakkaiden tarpeet nopeasta tietoyhteydestä. Päivitetyissä sovelluksissamme olemme onnistuneet näissä molemmissa, sanoo Brurberg.

Kestääkseen isoja määriä dataa heikolla verkkoyhteydellä ja vanhemmilla mobiililaitteilla, ratkaisuna oli rakentaa sovellukset Googlen uuteen työkaluun, Flutteriin.

– Flutterin teknologia antaa minulle paremman hallinnan. Vähempien toimintahäiriöiden lähteiden lisäksi pystyn löytämään ja korjaamaan kyseisiä häiriöitä nopeammin ja helpommin.

Kemikaalien hallinta Spotifyn tapaan

Käytetyn teknologian ollessa niin uutta, nuoren ohjelmistokehittäjän on pitänyt selvittää paljon asioita itse. Koko kehitysprojektin ajan hän on ollut huolehtivainen asiakkaiden näkymästä:

– Mobiilissa on erittäin pieni alue navigointiin, ja yleensä siihen käytetään peukaloa. EcoOnlinen web-versio on erittäin monitahoinen, joten on ollut vaikeaa tehdä kustomointeja, mitkä sopivat navigoitavaksi peukalolla, mutta eivät vaikuta käyttöliittymään negatiivisesti. Olen saanut inspiraatiota Spotifysta ja Netflixista, kuinka he esittävät tiedot helposti ja käytännöllisessä muodossa.

Kuten Lego

EcoOnline kasvaa nopeasti ja Brurbergille on ollut tärkeää kehittää sovelluksia enemmän modulaarisiksi, jotta on helppoa kehittää ja rakentaa uusia sovelluksia perustuen samaan logiikkaan. Tämä tapa on jo tehnyt EcoOnlinen ohjelmistokehittäjien elämästä helpompaa:

– Teen yhteistyötä meidän Irlannin ohjelmistokehitysosaston kanssa, jolla on oma, myös Flutteriin rakennettu sovelluksensa. Koska minä olen kehittänyt meidän sovelluspaketit kuin Legoina, me voimme esimerkiksi käyttää samaa kielijärjestelmää, päättää Brurberg.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää sovellusten kehittämisestä ja koodauksesta, voit lukea aiheesta lisää Bror Brundbergin blogista.